barnvakt, barnpassning, fingerfärg Kladda med fingerfärg är roligt!

Jag hjälper familjer med barnpassning utifrån ert behov och i den miljö ni vill, med eller utan er vuxna. Jag tar dock inte emot barn i mitt egna hem.

Jag har erfarenhet och utbildning och har familj, så jag vet hur det är med barn som testar, mindre sömn, ett stökigt hem och alla underbara påhitt och glada skratt som det medför. 

Jag ser inte på barn utefter deras ålder då vi alla utvecklas i olika takt och har olika behov och förutsättningar i livet. 
Min önskan är att ni ska känna er trygg och bekväm med mig som barnvakt.
Jag vistas gärna utomhus för det:
- stimulerar barns fantasi/upptäckarglädje och motorik

- är en genusfri miljö och den främjar hälsan och aptiten

Ibland ger jag pedagogiska uppdrag i leken som brukar uppskattas utav barnen. Som i skogen kan barnet få leta efter en pinne som är lika lång som foten/antal kottar som barnets antal fingrar.
I hemmet kan vi leka gissningslekar om djur, känslor, yrken, saker m.m

Hur låter det när jag äter ett äpple? Vad har det för form? hur många bitar blir det om vi delar det en gång? hur känns äpplet i handen? Hur smakar det? Att arbeta utifrån sinnena och enkla matematikövningar är roligt för både stora och små!

                                                                                                                                                                                                                      

bröllop

Låt gästerna på bröllopet, festen, tillställningen få koppla av och njuta av den tillsammans med er, så tar jag tryggt hand om ert barn!

Jag kan medverka tillsammans med er eller om jag åker med barnet till er bostad/eller någon annanstans. Vill ni ha natten barnfri så går även det att ordna.

Ofta så går det att ordna att barnen kan åka i min bil

 Rutavdraget gäller i hemmet och dess närhet och vid ett tillfälligt boende om ni tex har tillställningen på en annan ort.

Jag är dock inte barnvakt till flera familjers barn samtidigt då passar det bättre att ni anlitar mig som lekledare  klicka här

 

 

Första gången vi träffas så visar jag alltid upp körkort, utdrag ur belasningsregistret och vid varje träff har jag med en bok om första hjälpen.

*Jag har alltid föräldrarnas samtycke innan jag tar kort och använder dem i mitt företag*

Inför det kostnadsfria samtalet

Ni har alltid rätt till ett gratis hembesök (det väljer ni) det kan vara en trygghet för hela familjen att känna att personkemin stämmer. Om vi inte har möjlighet att ses på ett kostnadsfritt samtal så går det även bra att vi tar det via skype. Dagen efter besöket så hör ni av er ifall ni vill fortsätta eller inte. Om ni redan vet ert behov före detta besök så uppge gärna det. Skriv gärna ned:

-en liten beskrivning om barnet, ev allergier, dess behov, intressen, rutiner vid läggning m.m.

-om ni har några förhållnings regler hemma (gärna tillsammans med barnet)

-var plåsterlådan, blöjor, nappar, gos m.m. finns

-kontaktuppgifter till vart jag kan nå er när jag passar barnet. Det är också bra att ni lämnar ett nummer till en granne/släkting ifall jag inte skulle nå er

Denna beskrivning vill jag gärna att ni har framme vid varje bokat tillfälle

Hur går en barnpassning till!

-Om ni ska åka iväg så stämmer vi av i några minuter innan

-Ni påminner barnet om eventuella förhållningsregler

-Visar mig beskrivningen! se inför det kostnadsfria hembesöket

-Om barnet hämtas på förskola eller liknande så har jag först skickat en bild på mig till er som ni kan visa personalen. Vi stämmer av samma dag via sms att jag kommer och hämtar/lämnar barnet så att det känns tryggt för er att veta att jag kommer. Jag kan hämta i min bil, låna er cykel eller gå. När barnet och jag kommer hem till er så får vi se ifall barnet är trött och behöver en lugn stund eller vill aktivera sig

-Jag kan laga enklare rätter, och ha gärna frukt till hands ifall det behövs

-Jag tar med en bok ifall (oftast äldre barn) vill vara ifred hemma

-Om ni har förberett med ett frågeformulär utifrån läxor så kan jag förhöra barnet på det

När ni kommer hem så stämmer vi av i några minuter och pratar om hur dagen har varit. Om det inte är något som jag kan ta upp i barnets närvaro så skickar jag ett sms när jag kommit hem. Har ni några funderingar efteråt så kontaktar ni mig

*Avstämningen på plats före och efter är tid som är inräknad i er bokning

Det kan också vara så att ni vill närvara under barnpassningen med att vila, en hjälpande hand på badstranden tivolit m.m.