Utbildning/Erfarenhet

*Barnskötare och har arbetat som vikarie inom förskolan

*Livscoach

*Socialpedagogiskt behandlingsarbete

*Arbetat på Lilla barnvakten (barnvaktsföretag)

Hejsan Lina Bejerfjord heter jag som driver Linas barnpassning och lekledare. Jag är uppväxt i Valbo i ett härligt villaområde med många barn. Idag bor jag i ett hus i Skutskär sedan 2013 med sambo, våra två barn och katt.

Många beskriver mig som en glad person med självironi, barnslig, ansvarsfull, entusiastisk, lugn och som har alldeles för många ideer :) 

Som liten så hittade jag gärna på lekar, maskerader, discon, pysslade ihop olika saker och sålde. Jag samlade alla gatans barn till mina projekt och en hel del bus blev det också =)

När mamma hade stängning på förskolan så var jag där mer än gärna och pysslade om och tog hand om barnen.

Idén av att starta ett barnvakts företag kom av att företaget som jag arbetade extra hos under föräldraledigheten lade ner sin barnvakts verksamhet vid årsskiftet 2015/2016.

Kundintresse fanns redan så det kändes roligt och utmanande!

Att utveckla detta företag med att också vara lekledare för både vuxna och barn är så givande! Det har lett till många skratt attacker!

Att få vara egen företagare är perfekt för mig under småbarns åren då jag kan bestämma över mina egna tider och kunna påverka det jag gör och glädja andra.

Jag är mycket intresserad utav naturen/miljön och vill gärna ge avtryck till barnen som är vår framtid. Jag tycker mycket om att pyssla/inreda, meditera, gå på hantverksmarknader, diskutera livs/samhälls frågor och vara i sommar stugan på landet i Kilafors.

Jag har erfarenhet och utbildning och har familj, så jag vet hur det är med barn som testar, mindre sömn, ett stökigt hem och alla underbara påhitt och glada skratt som det medför. 

Jag ser inte på barn utefter deras ålder då vi alla utvecklas i olika takt och har olika behov och förutsättningar i livet.  Min önskan är att ni ska känna er trygg och bekväm med mig som barnvakt. Jag vistas gärna utomhus för: - det stimulerar barns fantasi/upptäckarglädje och motorik - det är en genusfri miljö och den främjar hälsan och aptiten

Ibland ger jag pedagogiska uppdrag i leken som brukar uppskattas utav barnen. Som i skogen kan barnet få leta efter en pinne som är lika lång som foten/antal kottar som barnets antal fingrar. I hemmet kan vi leka gissningslekar om djur, känslor, yrken, saker m.m

Hur låter det när jag äter ett äpple? Vad har det för form? hur många bitar blir det om vi delar det en gång? hur känns äpplet i handen? Hur smakar det? Att arbeta utifrån sinnena och enkla matematikövningar är roligt för både stora och små!